2018 október 15.-én életbe lépett az úgynevezett hajléktalantörvény.

A civil szervezetek napokig tartó felvilágosító tevékenysége megtette a hatását. Hétfőre az életvitelszerűen közterületen élő hajléktalanok hipp-hopp eltűntek. Alig egy nap alatt az aluljárók ammónia bűzét a klór szúrós szaga váltotta fel. És egyszerre minden olyan tiszta lett és világos…

A nagy magyar jogszabályalkotó gyakorlatot nem ismerő külföldi turisták tanácstalanul álldogáltak az aluljárókban. Egyik napról a másikra egy embercsoport semmivé vált. A sötétebb bőrűek rémülten nézegettek körbe. Vajon nekik is menniük kell?

A rendőrök még most is tehetetlenül álldogállnak. Más célpontot kell keresni. Eltűntek a migránsok, köddé váltak a hajléktalanok, hát kiket igazoltassanak?

Vajon mi lett a hajléktalanokkal? A hajléktalanszállókra ugyanis senki sem ment. Kormányunk pedig megint elégedetten dörzsöli a markát. Ilyen eredményekre még az ötlet kitalálója sem számított…

De hogyan is tűnhetett el ily hirtelen mindenki?

A hatterinfo.hu szerkesztősége utána járt a dolgoknak.

A sajtóban megjelent, látszólag nem a témához kapcsolódó cikkek információiból – a szerkesztőség személyes tapasztalataival kiegészítve – az alábbiak szűrhetők le:

A hajléktalanok nagy része elhagyta az országot!

Mint ahogy a magyaridok.hu is megírta, s tudósítónk a mai napon tapasztalta is, a budapesti repülőtér soha nem látott rohamokat él át. Mindenki el akar utazni, mindegy, hogy hova, csak el.

A hajléktalanoknak a napokban külön szerencséjük volt, egy kőbányai központú fapados légitársaság – szolidalitásból – fillérekért árult Barcelonába és a Kanári szigetekre egy darab, maximum 40 × 30 × 20 cm méretű kézipoggyász felviteli lehetőséggel egyirányú jegyeket. Ez az opció sokaknak bejött, néha egy egész élet belefér egy kézipoggyászba.
Igaz, az akció csak alig fél óráig tartott (a jegyeket ugyanis pillanatok alatt elkapkodták), a budapesti hajléktalanok „tehetősebb” rétege megnyugtató megoldásra talált.

Barcelona, de főképp a Kanári szigeteki Tenerife rendkívül kellemes éghajlattal rendelkezik, téli éjszakákon sincs 20 foknál kevesebb, ingyenes fürdés és mosás az óceánban, hal van, sátorozni lehet, a sangria olcsó. Lakcím bejelentési kötelezettség nincs és a magyar politikusokat is szabadon lehet szidni.

Hát kell ennél több?

Egy nagyobb csoport, akiknek nem jutott a 3590 Ft-os repjegyből, vonatra szállt és Szerbia felé vette az irányt. Nem, nem Szerbia a cél, hanem a magyar határkerítés. Ha valahogy bejutnak a tranzitzónába, az némelyek szerint maga a paradicsom. Van fedél a fejük felett, a kormány szerint napi háromszoros bő étkezés, és ha néhányan ráveszik magukat, még fürödni is lehet.

Csak magyarul meg ne szólaljanak…

A többség persze maradt.

Vannak, akik azt mondták: „harminc éve így élek, így fogok a jövő héten is…”

Szegény szerencsétlenek valószínűleg nem ismerik a mondást, hogy amit szabad Lucifernek, azt nem szabad a kisördögnek… Így hát e kisördögök szép sorjában a bíróság előtt fogják találni magukat, mert a hajléktalanszállót már szinte mindegyikük megjárta, s tapasztalatuk szerint az maga a Pokol! Lucifer meg, mint mindig, röhög a markába…


A hatterinfo.hu részben az olvasók támogatásából él. Ennek köszönhetően tudjuk lényegében feladatainkat ellátni, tartalmi korlátozások nélkül. Rengeteg nagyszerű, a zemberek tájékoztatása szempontjából kulcsfontosságú dolgot azért tudunk megtenni, mert támogattok minket. A létezésünk alapfeltétele, hogy a támogatásokat rendszeresen kapjuk, ezért arra kérünk: ha nyertél a lottón, támogass minket, és ha fontosnak tartod a munkánkat, kérd meg erre ismerőseidet is!

Bankszámlaszámunk: CIB 107005435586537351100005
Nemzetközi bankszámlaszámunk (IBAN): HU78107005435586537351100005
A közleményben a „hatterinfo.hu”-t kérjük feltüntetni.