2022 év első újszülöttje Miskolcon született, a szüleitől a gyönyörű Szelim nevet kapta.

Egyes „magyar”-nak mondott internetes fórumokon elterjedt, hogy a 19 éves anyának 4. gyermeke roma, és ez mennyire rossz e szép hazánknak.

A hatterinfo.hu olvasói kérésre utánajárt a dolgoknak és részletesen kielemezte a kérdést.

Igen, a Szelim valóban nem magyar név, hanem arab-izraeli eredetű, jelentése ép, sértetlen, biztonságban lévő. De ugyanúgy nem magyar eredetű a minden magyar lelkületű embernek kedves Viktor név sem, melynek jelentése természetesen győztes, győző vagy győzike…

Az említett „magyaros” fórumok a gyermek és a szülők roma származását is felhozták.

Igen, az időközben elkészült képeket látva is sejthető, hogy ez a 20. életévében lévő boldog anya valószínűleg roma származású, de hát miért baj ez? Ha kicsit körülnézünk e kis országban, a magyaros fórumok szerint hazánk felvirágoztatásában élen járó miniszterelnökünk is az.

És ha kicsit még jobban körülnézünk, igazi, mindkét szülő részéről kizárólag magyar ősökkel rendelkező embert már nem is találni e kis Magyarországban…

A hezitálóknak ajánljuk a MyHeritage DNS-csomagját, és minden a helyére kerül a fejekben.

Egyszóval: csak dicséret illeti fiatal állampolgárainkat, akik egészségüket nem kímélve minél előbb és minél nagyobb családra törekszenek, példát mutatva az egygyermekes, vagy önként vállalt gyermek nélküli családoknak, hogy mindenki a maga módján tudjon segíteni szeretett kormányunknak célkitűzéseinek eléréséhez.

Azért azt egyetlen fiatal leányzónak sem ajánljuk, hogy a jövendő nyugdíjak értékének megőrzése és a népesség gyarapodása érdekében a gyermekvállalást tizenévesen kezdjék meg, de ha mégis úgy alakul, nem kell kétségbeesni!

A jelenlegi családtámogatási lehetőségek rendkívüli lehetőségeket nyújtanak. Mint már egyszer megírtuk, van babaváró hitel, hétüléses autó állami támogatás, lakásfelújítási támogatás, lakásfelújítási hitel állami támogatással, jelzáloghitel elengedés, családi otthonteremtési kedvezmény, CSOK miatti illetékmentesség, CSOK mellé igényelhető kamattámogatott lakáshitel, falusi CSOK, ÁFA-visszatérítési támogatás CSOK mellé, CSOK nélküli ÁFA visszatérítési támogatás és van persze csokterv.hu is.

Reméljük az év első újszülöttjének szülei valamennyit igénybe tudják venni, hogy a gyermek nevéhez hűen biztonságban élhessen e kis hazában.

Jó egészséget a babának és a fiatal édesanyának egyaránt!