Február másodikán a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából.

A tapasztalatok szerint, ha meglátja a saját árnyékát, megijed és gyorsan visszabújik, mert még nagyon hosszú lesz a tél. Ha viszont felhők borítják az eget, úgy nekiindul kaját keresni, hisz közel a tavasz.

Szmog esetén a medve pánikba esik.

Látja a napot, de nem látja az árnyékát. Bújjon vagy ne bújjon, menjen vagy maradjon, teljesen tanácstalan lehet szegény.

De idén nincs ok a pánikra, 2017. február 2.-án a nagy orosz medve hazánkba látogat!

Nem kell egyedül döntenie. Majd megmondják, hogy mi legyen.

A hatterinfo.hu előzetesként megszerezte a baráti meghívásra hazánkba látogató orosz elnök és kísérete valószínű, de nem hivatalos programját.

A látogatás elsődleges, eddig titkolt célja a magyar medveállomány megsegítése, mind a döntéshozatal, mint a szaporulat vonatkozásában. E célból délelőtt az orosz delegáció meglátogatja a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol díszvendégként részt vesznek az Állatkerti mackófesztiválon, és átadják a szaporulat elősegítése érdekében ajándékként hozott medvebocsot.

A vizes élőhelyek napja alkalmából a küldöttség a a Magyar Honvédségtől kölcsönvett és a TEK által biztosított AN 2 típusú aknásznaszádon lecsorog a jeges Dunán a paksi atomerőműig, ahol megtekintik a Paks-2 projkekt előkészületi munkálatait.

Visszaérkezéskor a sztálingrádi csata befejezésének évfordulója alkalmából, a megbonthatatlan és egyre erősödő orosz-magyar barátság jelképeként átadják az orosz archívumokban talált eredeti, hitelesnek mondott iratokat a svéd építész és diplomata Raoul Gustaf Wallenberg halálának körülményeiről.

Este, a baráti látogatás befejezéseként a népes küldöttség részt vesz a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe alkalmából külön nekik megtartott, bazilika körüli kaotikus körmeneten.

Információink szerint a küldöttségnek szándékában állt Szinyei Merse Pál halálának évfordulója alkalmából a Magyar Államnak ajándékozni a festő egyik – eddig egy ismert milliárdos magángyűjteményét gazdagító, – „Apáca a ravatalon” című festményét, de a magyar fél az előzetes moszkvai egyezetetésen a kép erősen erotikus tartalmára hivatkozva az ajándékozástól elzárkózott.

Marad tehát a fő ajándék a jelképesnek mondható orosz medvebocs.

Vajon megijed-e az árnyékától az orosz medve, vagy újból portyázásba kezd?

Az idő majd eldönti.


A hatterinfo.hu részben az olvasók támogatásából él. Ennek köszönhetően tudjuk lényegében feladatainkat ellátni, tartalmi korlátozások nélkül. Rengeteg nagyszerű, a zemberek tájékoztatása szempontjából kulcsfontosságú dolgot azért tudunk megtenni, mert támogattok minket. A létezésünk alapfeltétele, hogy a támogatásokat rendszeresen kapjuk, ezért arra kérünk: ha nyertél a lottón, támogass minket, és ha fontosnak tartod a munkánkat, kérd meg erre ismerőseidet is!

Bankszámlaszámunk: CIB 107005435586537351100005
Nemzetközi bankszámlaszámunk (IBAN): HU78107005435586537351100005
A közleményben a „hatterinfo.hu”-t kérjük feltüntetni.