More, more, more, more moje plavo…

A fentihez hasonló dallam keringhetett szeretett miniszterelnökünk fejében, amikor az EU és Oroszország közt lavírozva a minap úgy nyilatkozott, hogy nekünk jelen pillanatban nincs tengerünk.

E tényszerű kijelentésből kisebb diplomáciai vihar kerekedett, pedig – életében talán először – nem is mondott igazat!

Hiszen itt van nekünk a BALATON!

A MAGYAR TENGER !!!

Ha a vízállás vagy a szolgáltatások minősége nem is, de azt beszélik, hogy idén az árak a Balatonnál még a horvát tengerpartinál is magasabbak lesznek.

Szerkesztőségünk tagjai a fenti sejtést hamarosan összehasonlító elemzés keretében, a dalmát tengerparton próbálják megcáfolni…

De addig is, nyugodjon meg mindenki! A területi revízió, visszarendezés, vagy esetleg új területek szerzése (miniszterelnökünk szóhasználatával élve: jelen pillanatban) Magyarország számára nem opció. A gazdaságunk működéséhez és a rezsicsökkentés vívmányainak fenntartásához szükséges olajat szállító vezeték egyik oldala jelen pillanatban Oroszországban van, a másik vége jelen pillanatban Magyarországon. Ezt a tényt is kihangsúlyozta nyilatkozatában Orbán Viktor.

És különben is, ha a jelen pillanatban az Oroszországban speciális orosz katonai műveletnek nevezett, a jelen pillanatban a jelen pillanatban szuverén Ukrajna területén folyó háború folyamát nézzük, lehet hogy nem is érdemes ezen gondolkodni. Jelen pillanatban. Barátkozni kell.

Egy kínai bölcs szerint „ha békét akarsz, barátkozz az ellenséggel.” Ezt a bölcsességet követte is egy párszor kis hazánk az elmúlt évszázadokban, de mondhatni, ez itt, közép-európában eddig egyszer sem vált be…

Talán majd most.

Csak el kellene végre dönteni, hogy ki a barát, és ki az ellenség…


A hatterinfo.hu részben az olvasók támogatásából él. Ennek köszönhetően tudjuk lényegében feladatainkat ellátni, tartalmi korlátozások nélkül. Rengeteg nagyszerű, a zemberek tájékoztatása szempontjából kulcsfontosságú dolgot azért tudunk megtenni, mert támogattok minket. A létezésünk alapfeltétele, hogy a támogatásokat rendszeresen kapjuk, ezért arra kérünk: ha nyertél a lottón, támogass minket, és ha fontosnak tartod a munkánkat, kérd meg erre ismerőseidet is!

Bankszámlaszámunk: CIB 107005435586537351100005
Nemzetközi bankszámlaszámunk (IBAN): HU78107005435586537351100005
A közleményben a „hatterinfo.hu”-t kérjük feltüntetni.