A 888.hu internetes lap cikkéből tudomást szereztünk arról, hogy egy Balaton-parti városban a tranzitzónákban átélt traumákat felejtendő, kullturált átmeneti befogadó tábort készülnek kialakítani.

Na persze, nem a kormány.

A hatterinfo.hu megpróbált utánajárni a hír valóságtartalmának, leruccantunk hát a Balatonhoz.

Az eredmény még minket is meglepett!

MÁR MOST TELE VAN A BALATON MENEKÜLTEKKEL!!!

Partállástól függetlenül, északon és délen, keleten és nyugaton a vízben sötétebbnél sötétebb bőrű emberek lubickolnak. Láthatóan és hallhatóan jól érzik magukat.

Egy szőke, kék szemű menekült csoport például már órák óta vizibiciklizik egy három méter sugarú körben, körbe-körbe… „Jecc háb ih ejnen megakater, ih sterb, mir gécc besisszen, mir iszt sleht…” Láthatóan élvezik.

Egy szintén szőke menekült körül viszont egyre nagyobb kör alakul ki a vízben, valószínűleg nem nagyon kedvelhetik. „Áuá, ih háb dursfáll” kiabálja kétségbeesetten, de senki sem akar segíteni neki…

A part is tele menekültekkel, a forróság elől minden fa alatt népes családok próbálnak elbújni.

Egy szomorú fűz árnyékában a feje búbjáig egy „Hy noroдu!” feliratú burkába csavart gyermek kacag.

Mellette egy vörös bőrű hölgy fekszik, a tűző nap káros hatásaitól arcát egy kinyitott Arama Kpucmu regénnyel óvja. A bőrét nagy igyekezettel egy hasonlóan vörösbőrű férfi egy másfél kilós tesco-s tejföllel kenegeti. Valószínűleg meg akarja enni. Vagy ő az egyik – 888.hu által említett – migránssimogató? Ha nem, akkor fel kellene világosítani őket, hogy nálunk nincs kannibalizmus, bármennyire is utáljuk egymást…

Egy másik fa körül valami ételt kotyvasztanak, egy sütőlemezre fehér port szórnak, vizet öntenek hozzá és reppelve kevergetik: „búzadara ore mí, búzadara lfe mí…”

Egy valószínűtlenűl sötét bőrű triciklis – tört magyarsággal – egész nap elveszett párját keresi: Kukor Ica! Kukor Ica!! Szegény szerencsétlen! Senki nem mondja meg neki, hogy pár száz méter múlva teker a felesége, aki kétségbeesetten próbálja utólérni: Májsz Pite! Májsz Pite!!

A víz felett időnként feltűnik egy reklámcsíkot húzó repülőgép. A menekültek tömegesen rohannak a mobiljuk felé, hogy bepötyögjék a szöveget: „hatterinfo.hu”

Azért belső menekültekkel is lehet találkozni néha-néha.

Egy fiatal szoláriumbarna hölgyet masszírozó ötvenes férfi éppen telefonál: „Drágám, dugóban vagyok…”

A tűző napon egy szebb napokat látott kényszervállakozó STADLER márkájú savanyúságokat árul, viszik is.

A savanyúsággal együtt….

Ő legalább hűvösben lesz.


A hatterinfo.hu részben az olvasók támogatásából él. Ennek köszönhetően tudjuk lényegében feladatainkat ellátni, tartalmi korlátozások nélkül. Rengeteg nagyszerű, a zemberek tájékoztatása szempontjából kulcsfontosságú dolgot azért tudunk megtenni, mert támogattok minket. A létezésünk alapfeltétele, hogy a támogatásokat rendszeresen kapjuk, ezért arra kérünk: ha nyertél a lottón, támogass minket, és ha fontosnak tartod a munkánkat, kérd meg erre ismerőseidet is!

Bankszámlaszámunk: CIB 107005435586537351100005
Nemzetközi bankszámlaszámunk (IBAN): HU78107005435586537351100005
A közleményben a „hatterinfo.hu”-t kérjük feltüntetni.