Robbanás Kőbányán!!!

(Mert Kőbányán mindig történik valami…)

Az MTI közleménye szerint 2018. november 7-8.-án nagyszabású védelmi gyakorlatot tartanak Kőbányán.

A hatterinfo.hu bennfentes informátora egy újrahasznosításra ítélt szeméthalomból kikukázta a gyakorlat forgatókönyvének egy változatát, melyből világosan kirajzolódnak a „gyakorlat” valódi célkitűzései.

A forgatókönyv szerint egy hallucinogén gombafelhő megjelenése előtt hatalmas robbanás történt a TEK közvetlen közelében lévő Hős utcai drogközpontban. A lakótelep összes, lebontásra ítélt épülete összeomlott. Tömeges mentésre és sérültellátásra lesz szükség. A mentést a Budapest Főváros Védelmi Bizottsága vezeti, de a mentésbe 20-25 szervezet is bekapcsolódik. A törmelékek elszállítását például a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kukásautói végzik. A hallucinogén gombafelhőre kíváncsi katasztrófaturisták tömegét elsődlegesen a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos elitalakulatai próbálják gyakorlati kiképzés keretében megfékezni. Mivel többen átállnak a tömeg oldalára, a Készenléti Rendőrség bevetésére is szükség van. A sérültek regisztrációja és kezelése a Kőbányai Szabadidő és Ifjúsági Központban tervezett, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrum kirúgott vezetőjének, Dr. Zacher Gábor toxikológusnak a vezetésével.

A fenti történésekkel párhuzamosan a kormány hajléktalanokat kriminalizáló és dehumanizáló jogszabályának hatályba lépése óta a kőbányai pincerendszerbe elvonult embereknek a honvédségi tűzszerészek a NAV bevetési egységével karöltve egy látványos dinamikus fegyveres beavatkozási bemutatót, valamint robbanóeszközök felderítése és hatástalanítása bemutatót tartanak.

A gyakorlat alatt a X. kerületi Előd utca és Halom utca környékén időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani és parkolási tilalmat rendelhetnek el.

A két hónapos előkészítés eredményeként létrejött „Részeges Védelem 2018” című gyakorlat célja a beavatkozásban résztvevő szervek és szervezetek együttműködésének fejlesztése, a koordinációs folyamatok gyorsítása, ezáltal a főváros és Magyarország biztonságának növelése.

A feladatban részt vesz a Magyar Honvédség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési egységének kijelölt erői, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Budapest Mentőszervezet egységei, valamint Kőbányai Önkormányzata és Budapest Főváros Kormányhivatala Védelmi Titkársága, továbbá hazai és nemzetközi együttműködő partnereik, többek között Jackie Chan, a „Részeges karatemester” című film főszereplője is.


A hatterinfo.hu részben az olvasók támogatásából él. Ennek köszönhetően tudjuk lényegében feladatainkat ellátni, tartalmi korlátozások nélkül. Rengeteg nagyszerű, a zemberek tájékoztatása szempontjából kulcsfontosságú dolgot azért tudunk megtenni, mert támogattok minket. A létezésünk alapfeltétele, hogy a támogatásokat rendszeresen kapjuk, ezért arra kérünk: ha nyertél a lottón, támogass minket, és ha fontosnak tartod a munkánkat, kérd meg erre ismerőseidet is!

Bankszámlaszámunk: CIB 107005435586537351100005
Nemzetközi bankszámlaszámunk (IBAN): HU78107005435586537351100005
A közleményben a „hatterinfo.hu”-t kérjük feltüntetni.