Folytatva tényfeltáró sorozatunkat, e szép napon a hatterinfo.hu egy olvasónk által beküldött „hír” valóságtartalmát vizsgálta. A vvvv.hu magánnyomozóiroda munkatársai alaptevékenységüket végezve ezúttal nem tudtak segítségünkre lenni, így az igazság kiderítésében a Google segítségére szorultunk.

Lássuk hát a tényeket!

Az nlc.hu cikke szerint egy angol városkában egy 76 éves nagymama kedvenc teamárkája helyett Durex márkájú óvszert vett, nem is keveset. A nagyi a tévedést a csomagolás hasonlóságára és a szemüveg hiányával magyarázta, és mivel eléggé kellemetlenül érezte magát, a bontatlan csomagolást az unokájával vitette vissza a boltba. Természetesen nem hír a hír, ha nincs kellően dokumentálva, így hát e csacska történetet gyorsan megosztották a Facebook-on, ahol rövid idő alatt jelentős nézettséget ért el.

Szerkesztőségünk megvizsgálva a hír alapjául szolgáló cikket, az alábbiakat állapította meg:

Kedves olvasónk – több tízezer sorstársához hasonlóan – a Valentin nap körüli őrület áldozatává vált. Rútul becsapták.

Sejtésünk szerint a cikk a nézettség növelése miatt készült, valószínűleg a Durex támogatásával.

Véleményünket az alábbiakra alapozzuk:

  • A nagyi állandóan szemüveget hord, még teaivás közben is, a képek szerint legalább két különböző szemüvege van. Szemüveg nélkül még azt sem látja, hogy hová nézzen ha fényképezik, tehát miért menne el szemüveg nélkül a boltba???
  • A nagyi kedvenc teamárkája nem a cikk szerinti óvszerrel összekeverhető színű és márkájú, hanem az eredeti PG tips márkájú tea, amit a képen teaivás közben akaratlanul demonstrál is.
  • A nagyi a 3. sz. képen az egyik kezében egy egydarabos Durex óvszer csomagolást tart, a másikban…hát…valami mást. Mellette a boltban vett bontatlan csomag 30 db-os Durex óvszer. Hát mi ez, ha nem óvszerreklám? És honnan van a kezében lévő cucc, ha ki sem bontották a nagy dobozt? És… lenne még néhány kérdésünk, de a hatterinfo.hu igyekszik minden korosztály számára elérhető maradni…
  • És végül, ami biztossá tette kétkedésünket:

Az unoka szerint amikor a nagyi férje meglátta a vásárlásról szóló csekket, így kiáltott fel:

‘How come you’ve bought condoms, you silly mare?’, ami a professzionális Google fordító szerint „Miért vásároltál óvszert, hülye kanca?”…

Hát, ilyet csak nem mond egy angol úriember a kedvesének Valentin nap előtt!


A hatterinfo.hu részben az olvasók támogatásából él. Ennek köszönhetően tudjuk lényegében feladatainkat ellátni, tartalmi korlátozások nélkül. Rengeteg nagyszerű, a zemberek tájékoztatása szempontjából kulcsfontosságú dolgot azért tudunk megtenni, mert támogattok minket. A létezésünk alapfeltétele, hogy a támogatásokat rendszeresen kapjuk, ezért arra kérünk: ha nyertél a lottón, támogass minket, és ha fontosnak tartod a munkánkat, kérd meg erre ismerőseidet is!

Bankszámlaszámunk: CIB 107005435586537351100005
Nemzetközi bankszámlaszámunk (IBAN): HU78107005435586537351100005
A közleményben a „hatterinfo.hu”-t kérjük feltüntetni.