Szeretett kormányunk egyre szorosabbra fűzi a kapcsolatokat a hagyományosan totalitárius diktatúrákkal. A gyakori orosz-magyar, török-magyar és kínai-magyar felsőszintű találkozók a háttérinfó olvasóit is gondolkodásra késztették; vajon várható-e valami haszna a sűrű eszmecseréknek, telefonbeszélgetéseknek és kölcsönös látogatásoknak?

A hatterinfo.hu szerkesztősége nem hagyja cserben olvasóit, utána is jártunk a dolgoknak!

Szakértőink a hatásokra és ellenhatásokra kiterjedő kockázatértékelés során meglepő eredményre jutottak: az egyre erősödő orosz-török-kínai-magyar barátság kis hazánkra nézve többségében pozitív változásokat fog hozni, két pozitív változásról már most be is tudunk számolni!

Az első nagy eredmény az orosz elnök tavaly februári látogatása után a magyarországi medvepopulációban mutatkozott meg.

Mint már korábban beszámoltunk róla, 2017. február 2.-án a nagy orosz medve hazánkba látogatott. Személyes varázsának és talán az ajándékba hozott medvebocsnak is köszönhetően hazánkban ugrásszerűen megnőtt a medveállomány és megszaporodott a medveészlelések száma is.

Bár e nemes állat nálunk a történelmi hagyományaink miatt fokozott védettséget élvez, hazánktól délre a többszintű, migránsbiztos határvédelmet könnyedén leküzdő agresszív migráns medvékre több alkalommal is kilövési engedélyt adtak ki.

E tendenciákat figyelve könnyen elképzelhető, hogy egy-két év múlva újra feltűnik a magyarországi kínai éttermek étlapján a fecskefészek és a cápauszony mellett Karl May kedvence, a sült medvetalp is, s ez a majdani hungarikum és a benne rejlő lehetőségek újabb kínai befektetők tömegét csábíthatja Magyarországra. A magyar kormánydelegáció többek között erről is igyekszik majd – személyesen – meggyőzni a november 5.-ei első Kínai Nemzetközi Import Expo-n (CIIE-n) a kínai államfőt és a legnagyobb kínai vállalatok vezetőit. A már jól bevált gyakorlat szerint a magyar kormánydelegáció szállítását a Magyar Honvédség gyakorlórepülés keretében oldja meg…

Addig is a különlegességeket kedvelőknek egy recept Kugler Géza 19. század végi szakácskönyvéből:

„A medvetalpakat mossuk le jól, tegyük egy lábasba, öntsük le húslével, sózzuk meg és 2 óra hosszat főzzük benne. Ha aztán megfőtt, vegyük ki a lábasból, kenjük be tojással vagy olvasztott vajjal, és hintsük meg törött zsemlemorzsával, majd egy lábas fölött állítsuk a rostélyra és süssük mindaddig, míg szép aranybarna színű nem lesz. Ekkor rakjuk a tálra, körítsük citromszeletekkel és sült petrezselyem zöldjével, mire asztalra adhatjuk.”

Jó étvágyat!

A következő nagy változás az egészségügyben várható, nem utolsó sorban a török elnök és felesége látogatásának köszönhetően.

Mint ismeretes, a török elnök felesége a minapi látogatása során hazánkat egy számunkra nélkülözhetetlen orvosi műszerrel lepte meg, bár a meglepetés szó ebben az esetben nem helyénvaló.

A hatterinfo.hu feltételezése szerint az ortopédiai diagnosztikai célt szolgáló elektromiográf ajándékozása kifejezetten a kormányunk kérésére történt. Bár a magyar egészségügyben – a kormány szerint – minden a legnagyobb rendben van, azért akadnak még speciális feladatok, amit a híres magyar egészségügy nem tud megoldani.

Ilyen például a déli határaink mentén kialakított tranzitzónában elhelyezett, többségében a kerítés átugrásakor keletkezett lábsérüléssel kezelt menedékkérők ellátása. A tervek szerint ez a műszer is a határainkat illegálisan átlépő 1-2 fős tömeg kezelésére fog szolgálni, bár kétséges, hogy az őszi orvoskirúgások-felmondások időszakában, illetve a közszféra brutális leépítése idején marad-e valaki, aki kezelni tudja…

A török elnöki ajándék jellege egyébként egybeesett a magyar kormány szándékával, hogy már az óvodai nevelés során a kisdedekbe be kell ültetni a magyar-török együttműködés mindkét fél számára előnyös csíráit, hogy a következő nemzedéknek már ne legyen kétséges a történelmi barátságunk.

Ennek elősegítésére az óvodai nevelés országos alapprogramjába már be is csempészték a „Gólya, gólya, gilice…” kezdetű gyermekdal 2018-as változatát, így jövő tavasszal, mikor a kis lurkók először látnak gólyát, már az új változatot kell énekelniük:

Gólya, gólya, gilice,
Mitől véres a lábad?
Drótkerítés elvágta,
Török műszer gyógyítja,
Síppal, dobbal, elektromiográffal.

Gólya, gólya gilice,
Látom lábod véröske,
Vér csöpög belőle,
Likas tekenyőbe.
Drótkerítés elvágta,
Török műszer gyógyítgatja,
Síppal, dobbal, elektromiográffal.


A hatterinfo.hu részben az olvasók támogatásából él. Ennek köszönhetően tudjuk lényegében feladatainkat ellátni, tartalmi korlátozások nélkül. Rengeteg nagyszerű, a zemberek tájékoztatása szempontjából kulcsfontosságú dolgot azért tudunk megtenni, mert támogattok minket. A létezésünk alapfeltétele, hogy a támogatásokat rendszeresen kapjuk, ezért arra kérünk: ha nyertél a lottón, támogass minket, és ha fontosnak tartod a munkánkat, kérd meg erre ismerőseidet is!

Bankszámlaszámunk: CIB 107005435586537351100005
Nemzetközi bankszámlaszámunk (IBAN): HU78107005435586537351100005
A közleményben a „hatterinfo.hu”-t kérjük feltüntetni.